Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FREMTIDSUDSIGTER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fremtidsudsigter-Hardy-Bennis

FREMTIDSUDSIGTER (6 af 9)


Når mineralrigets metaller, fossile brændstoffer, kemiske grundstoffer osv. bearbejdes, sker der en transformation fra en bunden til en lettere bevægelig luftformig tilstand.

FREMTIDSUDSIGTER (6 af 9)

Valget mellem det forurenende

og det ikke forurenende

 

Fremtidsudsigter-14-Hardy-Bennis

 

En anden markant skikkelse var Standard Oils ejer, John D. Rockefeller.[1] Han fik afgørende indflydelse på et valg, som skaber enorme problemer i nutiden. John D. Rockefeller var ved at komme i en vanskelig situation, for hans monopol på salg af olie til USA's millioner af olielamper, var truet af den elektriske pære, som erobrede markedet med stormskridt. Derfor så John D. Rockefeller sig om efter et nyt marked, hvor han kunne afsætte sin olie. Det fandt han, for han fik øje på Henry Fords[2] udvikling af automobiler med stempelmotorer, der som bekendt drives af olieproduktet benzin. Det var særdeles lukrativt, for biler i milliontal forlod Henry Fords samlebånd − og det samme skete overalt på planeten. Dette valg medførte desværre fravalg af alternativet − den eldrevne bil, der kunne forsynes med strøm fra Nikola Teslas teknik med overførsel af trådløs elektricitet. Nikola Teslas tanke var, at der skulle opstilles tårne langs vejene med 40 kilometers mellemrum, som kunne forsyne elbilerne med strøm.

Man tog i virkeligheden en katastrofal beslutning. Valget af forbrændingsmotoren som den foretrukne driftsform har medført de uoverskuelige problemer, som menneskeheden konfronteres med i nutiden − den menneskeskabte CO2-udledning, som er en af hovedsynderne i den globale opvarmning.

 

Fremtidsudsigter-15-Hardy-Bennis

 

Den skjulte side af historien er, at John D. Rockefeller − som var en benhård og beregnende finansmand − købte Nikola Teslas patenter om trådløs overførsel af elektricitet og hemmeligholdt dem. Derfor faldt valget på benzin og diesel som det foretrukne drivmiddel til Jordens milliarder af køretøjer, fly og skibe − med alt hvad deraf fulgte. Som følge deraf fik Standard Oil et verdensomspændende monopol og John D. Rockefeller blev ufattelig rig. Det medførte, at USA's præsident og kongres − efter mange og svære kampe med John D. Rockefeller − fik gennemført en monopollov om begrænsning af de store multinationale selskabers magt. Denne lov er gælder stadig.

 

Fremtidsudsigter-16-Hardy-Bennis

 

 

_________________________________

[1] John Davison Rockefeller (1839-1937) var amerikansk industrimand. John D. Rockefeller revolutionerede olieindustrien. I 1870 grundlagde han Standard Oil og drev virksomheden indtil han officielt blev pensioneret i 1897.

[2] Henry Ford (1863-1947) grundlagde bilfabrikken Ford Motor Company Inc. For at effektivisere bilproduktionen indførte han den amerikanske ingeniør Frederick Winslow Taylors såkaldte Scientific Management. Ford brugte Taylors ideer til konstruktionen af verdens første samlebånd.

_________________________________

Artikel-Fremtidsudsigter-Hardy-Bennis
Download-fil: FREMTIDSUDSIGTER - Hardy Bennis


Artikel-Fremtidsudsigter-Hardy-Bennis
Læsefil med vendbare sider: FREMTIDSUDSIGTER