Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Seksualitet-det-store-mysterium

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM (2 af 16)


Man skal ikke leve i cølibat. Man skal heller ikke forsøge at udleve sin seksualitet. Seksualiteten skal have sin naturlige og afbalancerede plads i livet.

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM (2 af 16)

Fortid og nutid

 

Seksualitet-det-store-mysterium-03

I Romerriget var drukfester og sexorgier almindeligt

 

Efter Romerrigets løsslupne seksuelle udskejelser, hvor druk og vilde sexorgier var en selvfølgelig del af en god fest, svingede pendulet over til den modsatte side, da kristendommen begyndte at få magt og indflydelse – sandsynligvis som en reaktion på fortidens promiskuitet.[1]

Seksualitet-det-store-mysterium-04Man kaldte senere reaktionen for victorianisme efter den engelske dronning Victoria (1819-1901) (billedet th.), og den var delvis baseret på traditionen fra den puritanske religiøsitet. Sex blev tabubelagt. Man afviste, at kvinder havde kønsdrift. Det blev upassende at tale om sex. Kønslivet blev undertrykt i kunst, litteratur og privatliv, men reelt var victorianismen udtryk for et officielt hykleri, for i samme periode eksploderede prostitutionen i victorianismens hjemland England.

I nutiden svinger pendulet tydeligvis tilbage igen. Seksualiteten er blevet frigjort fra kristendommens og det victorianske jerngreb. Man taler frit om sex på Tv, udgiver bøger om sex, chatter om sex på de sociale medier, og på internettet er porno blevet hver mands og kvindes eje. Kropsfokuseringen har nået nye højder med brystimplantater‎, botox-læber, penisforlængelser, unaturlige kropsidealer m.m.

 

Seksualitet-det-store-mysterium-05

 

I nutiden styres livet af markedskræfter og behovs- og begærtilfredsstillelse, og meget tyder på, at det har smittet af på det syn, nutidsmennesket har på menneskekroppen. Kroppen er blevet til en genstand eller en vare, der skal tiltrække opmærksomhed ved at udsende seksuelle signaler, på samme måde som når reklamefolk forsøger at gøre produkter ”sexede”. Tendensen medfører, at mange mennesker identificerer sig med kroppen. Man er en krop. Man er ikke en sjæl, der har en krop. Det er interessant at overveje, med hvilke øjne fremtidens generationer vil se tilbage på nutiden. Men udviklingen er ikke ny. Seksualitet har på skift været dyrket og dæmoniseret i forskellige tidsaldre. Menneskehedens syn på seksualitet skifter fra tidsalder til tidsalder og fra verdensdel til verdensdel.

 

Seksualitet-det-store-mysterium-06

 

 

 

_________________________________

[1] Seksuelt samkvem med skiftende partnere.

_________________________________

Artikel-Seksualitet-det-store-mysterium
Download-fil: SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM - Erik Ansvang


Artikel-Seksualitet-det-store-mysterium
Læsefil med vendbare sider: SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM