Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Seksualitet-det-store-mysterium

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM (15 af 16)


Man skal ikke leve i cølibat. Man skal heller ikke forsøge at udleve sin seksualitet. Seksualiteten skal have sin naturlige og afbalancerede plads i livet.

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM (15 af 16)

Fremtidens seksualitet

 

Seksualitet-det-store-mysterium-26

 

Som sagt svinger pendulet fra side til side – fra yderpunkt til yderpunkt – fra ekstrem holdning til ekstrem holdning, og på den måde er der mulighed for at afsløre balancepunktet. Det sande perspektiv skal ses fra selve svingningspunktet, som er udtryk for sjælens synsvinkel. Når det grundlæggende forhold kønnene imellem engang er skabt, og sjæl og legeme (negativ og positiv) permanent er forbundet, vil det fysiske seksualproblem bliver opfattet på den rigtige måde.

De åndelige lærere i Østen og Vesten vil forene deres forståelse og erfaring i en højere enhed. Erfaringerne vil omfatte både det naturvidenskabelige og det mystiske. Den fysisk erfaring kræver naturvidenskabelig forståelse, og den mystiske kræver åndelig fortolkning. Lægevidenskabens konklusioner giver fysisk forståelse, og yogiernes viden giver indsigt i den energi, der strømmer i kroppen og gennem centrene – i dette tilfælde sakralcentret. Resultatet vil være en afbalanceret forståelse af seksualiteten. Fortidens og nutidens ubalancer vil i de kommende generationer nå et balancepunkt. Det er kun et spørgsmål om tid.

 

Mennesket vil opdage, at det seksuelle forhold – som hidtil har været en rent fysisk funktion, nogle gange praktiseret under kærlighedens impuls – opløftes til sit retmæssige plan som det guddommelige ægteskab, der finder sted og fuldbyrdes på sjælsbevidsthedens niveau.

Alice A. Bailey: A Compilation on Sex, p. 1

 

Det, der har fået menneskeheden til at behandle det vigtige seksuelle problem på en kaotisk og uintelligent måde, er forkerte seksuelle vaner, udbredt prostitution (både mænd og kvinder), voksende homoseksualitet, snæversynet kristen arv, som har skabt et voldsomt ”skyldkompleks” og seksuel over- eller understimulering. Problemet er bl.a. de vidt forskellige holdninger, som mennesker tankemæssigt har om emnet, kombineret med en slap moral.

Løsningen findes ikke i religiøse doktriner, der er baseret på forældede teorier. Heller ikke i fysiologiske forbud eller accepterede udskejelser. Den kan heller ikke styres via lovgivning. Løsningen vil være et resultat af menneskets tænkende bevidsthed, kritiske holdning, intellektuelle opfattelse og trang til udvikling. Der er intet, der kan forhindre, at løsningen kommer.

Artikel-Seksualitet-det-store-mysterium
Download-fil: SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM - Erik Ansvang


Artikel-Seksualitet-det-store-mysterium
Læsefil med vendbare sider: SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM