Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Seksualitet-det-store-mysterium

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM (12 af 16)


Man skal ikke leve i cølibat. Man skal heller ikke forsøge at udleve sin seksualitet. Seksualiteten skal have sin naturlige og afbalancerede plads i livet.

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM (12 af 16)

Cølibat og sublimering

 

Seksualitet-det-store-mysterium-22

 

I nutidens alternative miljøer møder man ofte den store misforståelse, at åndeligt søgende mennesker skal undgå at spilde seksualenergien gennem samleje. I stedet bør man leve i cølibat og sublimere seksualenergien. Cølibat vil for langt de fleste medføre voldsomme frustrationer, fordi den naturlige drift og trang til sex undertrykkes. Ofte vil eksperimentet resultere i tab af selvværd, når cølibatet alligevel ikke lykkes.

Seksuel afholdenhed og sublimering af seksualenergierne vil i udviklingens løb foregå som en langsom og gradvis proces, der naturligt løfter seksualenergien fra sakralcentret til halscentret. Derfor er der ingen grund til at forcere eller fremtvinge processen. Man skal bare være opmærksom på hverken at under- eller overstimulere seksualenergien, men lade den vise sig naturligt. Seksualiteten skal have sin naturlige og selvfølgelige plads i livet. Problemet med seksualiteten i nutiden er, at seksualiteten har fået en unaturlig stor plads i livet.

Direkte optagelse af prana

Måske vil det være lettere forstå det umulige i uden videre at gennemføre en sublimering af seksualenergierne, hvis man sammenligner med en anden naturlig drift – behovet for mad. Østens mystiske skrifter og nutidens åndsvidenskab fortæller, at det faktisk er muligt at undlade at indtage både mad og drikke og i stedet indtage livsenergi eller prana direkte. Yogier har demonstreret, at det er muligt at overleve i måneder og år uden mad og drikke. Enhver vil kunne forstå, at hvis et gennemsnitligt nutidsmenneske uden videre beslutter sig til at gøre yogierne kunsten efter, vil det resultere i sultedøden. Det samme princip gør sig gældende med seksualenergien. Den kan ikke uden videre sublimeres. Evnen til at bruge seksualenergiens kraft til højere formål er en gradvis proces ligesom alle andre udviklingsprocesser.

Desværre har misforståelsen medført, at mange søgende mennesker får problemer med deres partner, som på grund af seksuelle frustrationer får et stærkt negativt forhold til åndelig udvikling og åndsvidenskab. En esoterisk indstilling til seksualitet vil medføre et mere ægte, kærligt, naturligt og nært forhold til partneren.

Artikel-Seksualitet-det-store-mysterium
Download-fil: SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM - Erik Ansvang


Artikel-Seksualitet-det-store-mysterium
Læsefil med vendbare sider: SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM