Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Seksualitet-det-store-mysterium

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM (9 af 16)


Man skal ikke leve i cølibat. Man skal heller ikke forsøge at udleve sin seksualitet. Seksualiteten skal have sin naturlige og afbalancerede plads i livet.

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM (9 af 16)

Orgasmen – det lille ”nys”

 

Seksualitet-det-store-mysterium-16

 

Mange har indset behovet for at fjerne vanetænkningens begrænsninger, men det er indlysende, at udviklingsprocessen skal foretages i åndelig sammenhæng og ud fra en erkendelse af en højere målsætning. Ved nærmere eftertanke vil de fleste indse det groteske i, at stort set hele Jordens befolkning konstant er på jagt efter den oplevelse, der kaldes orgasme. En orgasme er i virkeligheden bare et kort øjebliks nydelse, som kan sammenlignes med et lille ”nys”. Det går op for stadig flere, at fokuseringen skal flyttes fra det lille ”nys” til ritualet før orgasmen. For seksualakten er et ritual – en hellig ceremoni – der rummer mulighed for dyb åndelig indsigt og erkendelse.

Allegorisk tantrisk og taoistisk seksuallære

Hvor finder man den esoteriske indsigt? Den dybeste visdom finder man i den tantriske og taoistiske seksuallære. Litteraturen er imidlertid hovedsagelig esoterisk og allegorisk, og det har medført utallige misforståelser med hensyn til den seksuelle praksis. Misforståelserne skyldes ganske enkelt uvidenhed om lærens dybere betydning. Litteraturen var oprindeligt kun tilgængelig for de indviede og de lærde. Store dele af originalteksterne blev omhyggeligt vogtet, og de blev kun afsløret for mennesker, der havde gennemgået og bestået indvielsesprocesserne. Et unøjagtigt kendskab til læren har fået mange vestlige sexologer til at drage fejlagtige konklusioner, som har nedværdiget det seksuelle forhold i stedet for at ophøje den hellige kunstart og videnskab.

 

”Menneskeheden har bragt symbolikken ned på et lavere plan og i tankerne nedværdiget det seksuelle forhold til en dyrisk funktion og undladt at løfte det op til det symbolske mysteriums rige”.

Alice A. Bailey: Esoteric Astrology, p. 385

Artikel-Seksualitet-det-store-mysterium
Download-fil: SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM - Erik Ansvang


Artikel-Seksualitet-det-store-mysterium
Læsefil med vendbare sider: SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM