Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Seksualitet-det-store-mysterium

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM (3 af 16)


Man skal ikke leve i cølibat. Man skal heller ikke forsøge at udleve sin seksualitet. Seksualiteten skal have sin naturlige og afbalancerede plads i livet.

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM (3 af 16)

Under- og overstimulering

 

Artiklen er ikke en protest mod tidens pornoficering, men et forsøg på at se seksualiteten fra en esoterisk synsvinkel. Sandsynligvis er nutidens overfokusering på sex udtryk for en naturlig reaktion mod kristendommens undertrykkelse af menneskets seksualitet. Men pendulets udsving afslører, at løsningen hverken er promiskuitet eller fortrængning. Man kan hverken udtømme og udleve sin seksualitet eller fortrænge og undertrykke den naturlige drift. Mennesket skal ikke leve i cølibat, for total afholdenhed vil for langt de fleste mennesker være udtryk for fortrængning, og ligesom med alle andre ubalancer må sjælen rette op på ubalancen i senere inkarnationer ved hjælp af øget seksuel aktivitet. Man skal heller ikke forsøge at udleve sin seksualitet og dermed lade sig styre af sine lidenskaber og sit begærliv, for en overfokusering vil uundgåeligt resultere i et voksende begær efter seksuelle oplevelser. Energi følger tanken, og det, tanken rettes imod, vokser. Det er derfor også en ubalance, som sjælen er nødt til at rette op på i efterfølgende inkarnationer via begrænsninger i den seksuelle udfoldelse.

 

Seksualitet-det-store-mysterium-07

 

På det seksuelle område ligesom på alle andre områder i livet, drejer det sig om at finde en naturlig balance. Man skal hverken undertrykke eller overstimulere. Seksualiteten skal ganske enkelt have sin naturlige og afbalancerede plads i livet. Seksualiteten er en guddommelig drift og en hellig kunst, som navnlig Vestens mennesker har nedværdiget til simpel begærtilfredsstillelse. Desuden er seksualitet en energi, der ligesom alle andre energier kan bruges til forskellige formål. Nøgleordet er skabelse, men den skabende energi kan anvendes på flere niveauer.

Artikel-Seksualitet-det-store-mysterium
Download-fil: SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM - Erik Ansvang


Artikel-Seksualitet-det-store-mysterium
Læsefil med vendbare sider: SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM