Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Seksualitet-det-store-mysterium

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM (5 af 16)


Man skal ikke leve i cølibat. Man skal heller ikke forsøge at udleve sin seksualitet. Seksualiteten skal have sin naturlige og afbalancerede plads i livet.

SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM (5 af 16)

Hvad er rigtigt – hvad er forkert?

 

Holdningen til sex har forandret sig i udviklingens lange løb. Den seksualitet, som man i nutiden med rette tager afstand fra, var accepteret i fortiden – ja den blev endda godtaget af tidens etiske lærere.

 

Seksualitet-det-store-mysterium-10

 

Po­lygami[1] indledte et forhold mellem kønnene, som var meget bedre end de kønsforbindelser i flæng (promiskuitet), der gik forud. Hos folkeslag, der stod på det laveste udviklingstrin, hvad de seksuelle forhold angår, var polygami et fremskridt og derfor rigtigt og ikke forkert. Men når sjælen udvikler sig, viger polygami for monogami.[2] Sammenlignet med promiskuitet er polygami et fremskridt, men hvis monogami erstattes af polygami vil det være et tilbageskridt.

Annie Besant: Nogle livsproblemer, s. 19-20

 

Seksualitet-det-store-mysterium-11Det viser, at moral er en relativ størrelse for sjæle under udvikling. Det viser også, at enhver lærer, der forstår menneskets dybere natur, giver sine medmennesker etiske forskrifter, som kan hjælpe dem et skridt fremad, i stedet for at vise dem målet, som er uopnåeligt på det aktuelle tidspunkt. Når man betragter fortidens etiske og moralske love på den måde, kan man løse mange af de problemer, der vildleder de troende, når de studerer deres hellige bøger.

Erkendelsen af princippet om relativitet i moralbegreberne baner vejen til forståelse, og man vil erkende, at etik og moral er en fremadskridende videnskab, der udvikler sig samtidig med sjælens evolution. Man vil opdage, at mange af de begrænsninger, der var nyttige i fortiden, blev for begrænsende for nutidens menneskehed. Det medfører, at de åndelige sandheder i verdens hellige bøger stadig har evig værdi, men mange af forskrifterne repræsenterer et udviklingsniveau, der for længst er overstået. Mennesket skal hverken undertrykke sin samvittighed eller forvirre sin moralske sans ved at forsvare de hellige skrifters forskrifter, som om de er fuldkomne. Gør man det, bliver de hellige skrifter til en klods om benet på menneskeheden i stedet for vinger.

 

 

_________________________________

[1] En ægteskabsform, hvor en kvinde er gift med flere mænd eller en mand med flere kvinder.

[2] Ægteskab mellem én mand og én kvinde.

_________________________________

Artikel-Seksualitet-det-store-mysterium
Download-fil: SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM - Erik Ansvang


Artikel-Seksualitet-det-store-mysterium
Læsefil med vendbare sider: SEKSUALITET - DET STORE MYSTERIUM