Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN NYE VERDENSRELIGION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-nye-verdensreligion

DEN NYE VERDENSRELIGION (14 af 16)


En ny verdensreligion er ved at forme sig. Den udtrykker sig primært ved fælles bevidsthed og fælles værdigrundlag, der går på tværs af de eksisterende religioner.

DEN NYE VERDENSRELIGION (14 af 16)

7. Kendsgerningen om de oplyste sjæle

 

Den-nye-verdensreligion-18

 

De sidste tre kendsgerninger er ikke nye erkendelser, men de har ikke været betonet særlig stærkt i de traditionelle religioner, men det vil de blive i fremtiden.

Alle store religioner har forestillinger om et gudsrige, et overmenneskeligt rige eller et åndeligt eksistensplan. Kristus talte om et rige, som er ”inden i jer” og ”ikke af denne verden”. Umiddelbart før sin forklarelse, fortalte han sine disciple at – ”nogle af de, der står her, skal ikke smage døden, før de ser Guds rige”.[1]

Forestillingen om eksistensen af ”profeternes himmel” eller et overjordisk rige, som buddhisterne kalder Tushita-himlen, hvor bodhisattvaerne[2] og de oplyste opholder sig, løber som en rød tråd gennem alle religionernes forestillinger. Forestillingerne besvarer spørgsmålet om, hvad der sker med profeterne og de oplyste, når de forlader fysisk eksistens. Iflg. den esoteriske lære deltager visdommens mestre fortsat i udviklingen af menneskehedens udvikling og civilisation. De fungerer som menneskehedens vejledere, og de står bag de idéer og den inspiration, der strømmer ind i alle menneskelivets politiske, religiøse og kulturelle områder.

Den syvende kendsgerning er desuden sandheden om, at der findes andre bevidste skabninger end mennesker, dyr, planter og Jordens øvrige fysiske skabninger. De findes, de er usynlige for det fysiske øje, og de kaldes devaer, amesha spentaer, skabende hierarkier eller hærskarer. De har alle en funktion i helheden, og de samarbejder ofte med Jordens oplyste sjæle.

 

 

_________________________________

[1] Lukasevangeliet, 9,27

[2] Bodhisattva betyder ”den, hvis natur (Sattwa) er blevet intelligens (Bodhi)”. I den buddhistiske hierarkiske rækkefølge står en Bodhisattva et trin under en Buddha.

_________________________________

Artikel-Den-nye-verdensreligion
Download-fil: DEN NYE VERDENSRELIGION - Kenneth Sørensen


Artikel-Den-nye-verdensreligion
Læsefil med vendbare sider: DEN NYE VERDENSRELIGION