Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN NYE VERDENSRELIGION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-nye-verdensreligion

DEN NYE VERDENSRELIGION (4 af 16)


En ny verdensreligion er ved at forme sig. Den udtrykker sig primært ved fælles bevidsthed og fælles værdigrundlag, der går på tværs af de eksisterende religioner.

DEN NYE VERDENSRELIGION (4 af 16)

Religionernes Verdensparlament

i Cape Town

 

I 1999 samledes Religionernes Verdensparlament igen – denne gang i Cape Town, Sydafrika. Over 7.000 mennesker fra forskellige trosretninger og 75 nationer verden over samledes for at dele visdom, indsigter og inspiration. Møderne havde ikke til hensigt at skabe en ny verdensreligion, men at fremme samarbejde og fællesskab, hvor mangfoldighed anerkendes og respekteres. Men man ønskede også at tilbyde nye løsninger på de omfattende globale problemer, som menneskeheden konfronteres med i nutiden. Temaerne på konferencen var bl.a. interreligiøse møder, mulighed for netværksdannelser, et opråb om skabende engagement til løsning af de mange globale problemer og en eksponering af grupper over hele verden, der tilbyder en humanitær indsats i forbindelse med Verdensparlamentet.

 

Den-nye-verdensreligion-04

 

Essensen af Verdensparlamentet blev udtrykt i dokumentet: A Call to Our Guiding Institutions (”Et opråb til vores ledende institutioner”). Det er et dokument, der henvender sig til de mange institutioner, der har afgørende indflydelse på menneskehedens praksis i nutiden. Dokumentet tager udgangspunkt i den fælles etik, der blev udtrykt på 1993-mødet, og det skitserer løsninger til en mere retfærdig og harmonisk verden. Overordnet kan man sige, at essensen i dokumentet forsøger at skabe intelligente løsninger på fælles menneskelige problemer. Målsætningen er skabelse af rigtige menneskelige relationer.

Religionernes Verdensparlament er en tilbagevendende begivenhed hvert femte år. Det er et kraftfuldt, synteseskabende initiativ, der inspirerer mennesker over hele verden til at gå sammen i en fælles bestræbelse for at skabe en bedre verden for alle.

Artikel-Den-nye-verdensreligion
Download-fil: DEN NYE VERDENSRELIGION - Kenneth Sørensen


Artikel-Den-nye-verdensreligion
Læsefil med vendbare sider: DEN NYE VERDENSRELIGION