Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN NYE VERDENSRELIGION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-nye-verdensreligion

DEN NYE VERDENSRELIGION (9 af 16)


En ny verdensreligion er ved at forme sig. Den udtrykker sig primært ved fælles bevidsthed og fælles værdigrundlag, der går på tværs af de eksisterende religioner.

DEN NYE VERDENSRELIGION (9 af 16)

2. Kendsgerningen om menneskets

slægtsskab med Gud

 

Den-nye-verdensreligion-12

 

Kendsgerningen om den transcendente skaber peger på eksistensen af den immanente (iboende) Gud. Dvs. at i alt skabt – og derfor også i hvert eneste menneske – findes der et guddommeligt aspekt, som er livet, energien og kernen i mennesket. I kernen af både et atom og et menneske findes der en ”levende ild”, som kan kontaktes, belives og udvikles til et niveau, hvor mennesket bliver ”fuldkommen som Faderen i Himlen er fuldkommen”. Den guddommelige gnist er udsprunget af skaberens væsen og indbygget i alt eksisterende, og den er en garanti for enhver pilgrims rejse tilbage til ”Faderens hus”. I Østen er den indre guddom kendt som den evige Atman. Det er en sandhed, som Paulus beskrev med ordene: ”Gud er ikke langt fra en eneste af os, for i Ham lever vi, ånder vi og er vi”,[1] – og det samme udtrykkes med ordene ”Kristus i jer, herlighedens håb”.[2]

Buddhismens svar på menneskets indre guddommelige gnist besvarede Dalai Lama på følgende måde ved et religiøst fællesmøde:

Den-nye-verdensreligion-13”Lige inden morgenmeditationen havde jeg en kort samtale med Fader Laurence. Han gjorde opmærksom på, at den kristne teologi indeholder en tro på, at alle mennesker er skabt i Guds billede – vi har alle del i en fælles guddommelige natur. Jeg synes, at det minder meget om buddhismens tanke om Buddha-naturen”.

Dalai Lama læser evangelierne, s. 64

 

Det er den samme sandhed, som den humanistiske psykologi kalder ”det transcendente Selv”, ”Selvets virkelighed” og ”Overbevidsthed”.

 

 

_________________________________

[1] Apostlenes Gerninger: 17,28

[2] Kolossenserbrevet, 1,27

_________________________________

Artikel-Den-nye-verdensreligion
Download-fil: DEN NYE VERDENSRELIGION - Kenneth Sørensen


Artikel-Den-nye-verdensreligion
Læsefil med vendbare sider: DEN NYE VERDENSRELIGION