Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKYTTENS TEGN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skyttens-tegn-Jim-Bourne

SKYTTENS TEGN (5 af 9)


Den impuls, der stammer fra påvirkningen fra Skyttens tegn, består af fokusering, handling og bevægelse fremad mod et mål.

SKYTTENS TEGN (5 af 9)

Fra det universelle til det specielle

 

Skyttens-tegn-05-Jim-Bourne

 

Når man vil forstå åndsvidenskab, skal man altid gå fra det universelle til det specielle. Det er nødvendigt at relatere menneskets organisme til den større organisme, som planetens livsvæsen fungerer i. Så vil man se menneskets sjæl som en uendelig lille del af verdenssjælen. Denne verdensenergi − hvori "vi lever, ånder og er"[1] − er et levende og organiseret legeme for Planetlogos. Energier cirkulerer konstant gennem dette legeme, som er i konstant bevægelse. Energierne styres og kontrolleres fra Planetlogos’ hovedcenter. De skaber områder med hvirvlende kraft og centrale spændingspunkter i planetens manifestationslegeme.

Planeten har tre vigtige kraftcentre − det ene er Shamballa, der er planetens hovedcenter − det andet er Hierarkiet, der er planetens hjertecenter − og det tredje er menneskeheden, der er planetens halscenter. Viljesenergien er fokuseret i Sanat Kumara, (som i den kristne Bibel kaldes "den Gamle af dage"). Sanat Kumara er Shamballas Herre. Kærlighedskraften fokuseres via Hierarkiets to ophøjede mestre − Buddha og Kristus − der samarbejder om at udvikle Planetlogos' hjertecenter. Buddha repræsenterer hovedcentrets tolvbladede lotus, og Kristus repræsenterer hjertecentrets tolvbladede lotus. Den kraft, der udstråler fra menneskeheden − planetens halscenter − er kræfter fra 3. stråle for intelligent aktivitet. Det siges, at på nuværende tidspunkt repræsenteres halscentrets lotusblade af nogle af verdens ledere, som er ansvarlige for at skabe den nye verdensorden, der hurtigt vil forandre både civilisation og kultur.

Det er vigtigt at huske, at resultatet af energiernes påvirkning afhænger af legemets tilstand. Det enkelte menneske vil reagere på de indstrømmende energier på en måde, der svarer til kvaliteten af legemets tilstand og udvikling. Man skal også huske, at energi enten kan misbruges til egoistiske mål eller bruges i overensstemmelse med sjælens hensigt. Målet for den enkelte discipel er at forvalte kraft på en måde, der skaber konstruktive og gode resultater.

Det er nemmere at forstå målene og resultaterne, hvis man studerer Planetlogos' stråleopbygning. Planetlogos' monade er på 1. stråle for vilje. Sjælen er på 2. stråle for kærlighed-visdom. Personligheden er på 3. stråle for intelligent aktivitet. Da Planetlogos inkarnerede (i denne meget lille planet), var det hans opgave at hjælpe Sollogos i arbejdet med at udtrykke guddommens viljesaspekt. 1. stråles viljesenergi i et 2. stråle solsystem skaber en dynamisk demonstration af viljen-til-det-gode.

 

 

_________________________________

[1] Apostlenes Gerninger, kap. 17,28

_________________________________

Artikel-Skyttens-tegn-Jim-Bourne
Download-fil: SKYTTENS TEGN - Jim Bourne


Artikel-Skyttens-tegn-Jim-Bourne
Læsefil med vendbare sider: SKYTTENS TEGN