Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (13 af 20)


Tredje år - Instruktion 5 - 21. august-20. oktober - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (13 af 20)

Anvendelse af glæde

 

Glæde kan komme til udtryk på mange måder. F.eks. er glæden ved at bruge viljen anderledes end glæden ved at bruge kærlighed. Glæden ved intelligent aktivitet er anderledes end glæden ved at skabe harmoni, der har sin egen iboende egenskab. Og glæden ved at gå på opdagelse − på alle niveauer − er helt speciel. At dedikere sig til en sag er endnu en form for glæde − glæden ved samarbejde. Og der findes stor glæde ved at organisere og ved at være en del af en organisation, af et system eller ved at deltage i en ceremoni, der glæder mange.

Alle disse forskellige former for glæde kan anvendes. Det gør man faktisk også hele tiden, men uden at tænke over det, for man vælger automatisk at gøre det, der giver størst glæde. Men vælger man at bruge den form for glæde, der stimulerer og styrker, bliver man i stand til at bruge glæde på en mere omfattende og effektiv måde.

Glædens disciplin

Men fordi der i denne tidsperiode er blevet lagt vægt på lidelsens åndelige værdi, og fordi glæde ofte forbindes med egoistisk nydelse, har det givet glæde et "dårligt ry", og det har blokeret for forståelsen af glædens åndelige værdi. Men det er faktisk en pligt at udvikle glæde. Man har sagt, at ligesom der findes en "disciplin" mod smerte og sorg, så findes der også en "disciplin" til at styrke glæde. Glæde er positiv. Glæde er en modpol til lidelser, og den fjerner begrænsninger. Desuden påvirker den alle i omgivelserne, for glæde er "smittende". Det gælder i et vist omfang alle følelser, men glæde er særlig "smitsom", og denne information bør øge ansvaret for de holdninger, man har og giver udtryk for.

Forbindelsen mellem glæde og vilje

Glæde omtales som én af "syv dyder" i nogle yoga-retninger. Mange mener, at det er mærkeligt at betragte glæde som en dyd. Men glæde har uden tvivl relation til viljen, og det betyder, at man kan skabe glæde ved en viljeshandling, hvis man bare vil have ulejlighed med at gøre den nødvendige indsats. Det viser, at der findes en forbindelse mellem vilje og glæde. Man skal bruge viljen til at vække, skabe og bevare glæde.

Hvordan kan dette lade sig gøre? Det er blevet sagt, at man skal "dyrke glæde, som om det var en værdifuld blomst". Med andre ord:

 

"Vid, at det at finde glæde

er et evigtvarende arbejde

med en altid nærværende årvågenhed."

 

Det henviser til det, der kaldes "glæde på vejen", dvs. glæden ved at arbejde for udviklingsprocessen.

Artikel-Skabende-meditation-03-05-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6


Artikel-Skabende-meditation-03-05-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6