Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (12 af 20)


Tredje år - Instruktion 5 - 21. august-20. oktober - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (12 af 20)

Glæde og smerte

 

Det rejser spørgsmålet om glæde og smerte, for hvordan kan man være glad, når man har smerter? Smerter og glæde kan faktisk forenes. Forklaringen er den mangfoldighed, der findes i menneskets natur, og den kendsgerning, at man kan fungere bevidst på forskellige niveauer, og faktisk gør det. Det har mennesket altid gjort, men for det meste uden at være bevidst om det. For at forstå det, skal man have en del erfaring med ikke at identificere sig med sin egen natur (som beskrevet i tredje års tredje instruktion). Glem ikke, at mennesket har et fysisk legeme, men det er ikke dette legeme. Det har følelser, men det er ikke disse følelser. Det har et tankesind, men det er ikke dette tankesind. Kort sagt − mennesket er sjælen. Identifikation med sjælen hjælper til at disidentificere sig med smerten. Menneskets forskellige legemer kan reagere på forskellige måder på samme tid. Man kan føle smerte i det fysiske legeme, og på samme tid føle glæde og kærlighed i astrallegemet, og tilfredshed og mental glæde i mentallegemet. Et godt eksempel er den glæde, man kan få ved anstrengende aktiviteter som f.eks. bjergbestigning til trods for de fysiske anstrengelser og lidelser det medfører.

Glæde − et smertestillende middel

Smerter kan også reduceres, og nogle gange helt ophæves ved at acceptere dem med et glad sind. Det lyder, som om det er meget vanskeligt at gennemføre. Men hvis man ser smerten som noget midlertidigt, som noget der giver lektioner, som noget der endda er frigørende, så vil man have nemmere ved at acceptere den. Gør man det, lider man mindre, fordi man nedbryder den onde spiral med smerte, lidelse og modløshed.

Når man lider fysisk eller følelsesmæssigt og føler sig ydmyget og gør oprør imod det, så forøger man lidelsen. Når man forstår det og kan bryde den onde spiral ved at acceptere lidelsen og bede om, at lektien, der er forbundet med den, kan blive forstået, så tager man et positivt skridt hen imod helbredelse. Smerte og glæde udelukker ikke hinanden. Man kan føle fysisk smerte og alligevel være glad, og glæden kan i sig selv være en stor helbreder.

Glæde forebygger sygdom. Glæde skaber et gavnligt stof i det fysiske legeme, fordi glæde stimulerer bestemte kirtler. Det har en fysisk virkning, og hvis man hele tiden kunne være glad − men det er naturligvis ikke muligt endnu − ville man altid være rask. Glæde gør det muligt at få kontakt med højere bevidsthedsplaner, og det er blevet sagt, at "glæde fjerner menneskets sårbarhed". Det er en kendsgerning, at intense følelser giver psykosomatiske reaktioner. F.eks. skaber frygt og vrede giftstoffer. Frygt giver en udstråling eller en duft, der irriterer dyr, og en af hemmelighederne hos de, der træner dyr, er frygtløshed. Deres udstråling giver dyrene tillid.

Artikel-Skabende-meditation-03-05-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6


Artikel-Skabende-meditation-03-05-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6