Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (5 af 20)


Tredje år - Instruktion 5 - 21. august-20. oktober - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (5 af 20)

Lavere psykiske fænomener

 

På dette stadie kan lavere psykiske fænomener bringe begynderen ud af balance, hvis man er åben for dem. Hvis man ikke er forberedt og véd, hvad de psykiske fænomener i virkeligheden er, vil man tro, at man har nået noget helt unikt og højt åndeligt. Budskaberne komme tilsyneladende fra en høj kilde − måske en mester − måske endda fra Kristus. En strøm af inspirerede informationer kommer flydende, og man er tilbøjelig til at tro, at man er en "udvalgt kanal". Her er igen et citat fra Alice A. Bailey:[1]

 

"Hvad er der i virkeligheden sket? ... Her skal man huske på den banale sandhed, at "tanker er ting", og at alle tanker antager en form. To forhold har skabt fænomenet, hvis det virkelig er sket, og hvis det ikke er udtryk for en livlig og overstimuleret fantasi. Den skabende forestillingsevnes kraft er først lige begyndt at kunne fornemmes, og det er muligt at se netop det, man ønsker at se, selvom det overhovedet ikke findes. Aspirantens ønske om at gøre fremskridt − og de ihærdige anstrengelser − har tvunget aspiranten til at være vågen eller bevidst på astralplanet. Det er forfængelighedens og begærets plan med dets fiktive opfyldelse af begær. I denne verden kommer aspiranten i kontakt med en tankeform ... Illusionens verden er fuld af tankeformer, der er opbygget af menneskers hengivne tanker i tidens løb. Det menneske, der arbejder via sin psykiske natur (som for flertallet er den mindste modstands vej), kommer i berøring med den slags tankeformer, forveksler den med virkeligheden og forestiller sig, at den siger alt det, man ønsker, at høre. Man vil gerne opmuntres. Man forsøger som så mange andre at retfærdiggøre sin stræben i form af ydre fænomener. Man dæmper hjerneaktiviteten og glider blidt ind i en psykisk og negativ tilstand. I denne tilstand begynder fantasien at fungere, og man ser det man ønsker at se, og hører de rosende og anerkendende ord, man længes efter."

 

Når man begynder at meditere, er der risiko for at blive vildledt på denne måde, hvis skelneevnen ikke er tilstrækkeligt udviklet, og hvis man er modtagelig for smigrende tankeformer på grund af en længsel efter "åndelig forståelse" eller på grund af et mindreværdskompleks, der trænger til at blive bearbejdet.

 

_________________________________

[1] Alice A. Bailey: Fra Intellekt til Intuition, s. 168

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-03-05-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6


Artikel-Skabende-meditation-03-05-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6