Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (14 af 20)


Tredje år - Instruktion 5 - 21. august-20. oktober - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 5:6 (14 af 20)

Glæde ved vanskeligheder

 

Det næste punkt er værdien ved at glædes over forhindringer. Det kan virke både paradoksalt og vanskeligt, men der findes en tendens i menneskets natur til selv at skabe forhindringer for at vise, at man er i stand til at overvinde dem. Det ser man eksempelvis i de fleste sportsgrene. Ofte skaber man vanskelige og endog farlige situationer for at opleve glæden ved at overvinde dem. Men desuden forsøger man ofte at undgå væsentligt mindre vanskeligheder, når man ikke selv har skabt dem. Mærkeligt nok bliver nogle mennesker, der møder store problemer, de selv med glæde har valgt, irriterede og afvisende, hvis andre konfronterer dem med mindre problemer. Det er én af menneskets mange paradoksale tendenser, som kan virke komisk.

Hvordan praktiserer man "sporten" at glæde sig over vanskeligheder? Det er faktisk enkelt. Man skal betragte vanskelighederne som prøver eller udfordringer. De er som en sportskamp, der skal vindes, eller en lektie, der skal læres. Hver eneste vanskelighed kan blive nyttig, hvis man spørger sig selv: Hvad går denne lektie ud på? Hvad er budskabet? Hvilke muligheder skjuler problemet? Nogle gange kan denne holdning medføre, at vanskeligheden forsvinder, fordi årsagen til den blev fjernet og hensigten blev afsløret. Det kan være tilfældet, hvis problemet er psykologisk og selvskabt. Det er et af livets "magiske" aspekter. Derfor er det en god idé at vise glæde, når man møder vanskeligheder, for som regel er de ikke så forfærdelige, som de ser ud til ved første øjekast. Det er en værdifuld erfaring ved disciplinen glæde.

Glædens center

Glæde er en af Den Nye Tidsalders væsentlige karakteregenskaber. Hvis man giver efter for pessimisme, modløshed, fortvivlelse og depression, udsender man negativ og destruktiv energi til omgivelserne. Glæde åbner kanalerne til det indre liv og til sjælens højere egenskaber. Man får kontakt til det indre center med stilhed og fred, glæde og lyksalighed. Glæden fra sjælen bliver en styrke, der strømmer ud til andre mennesker.

Glæde er lys

Endelig skal man huske den tætte relation, der er mellem glæde og lys. Lys er glæde − specielt mental oplysning og intuitionens og sjælens lys.

Artikel-Skabende-meditation-03-05-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6


Artikel-Skabende-meditation-03-05-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 5:6