Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TYRENS TEGN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tyrens-tegn-Jim-Bourne

TYRENS TEGN (7 af 11)


Esoterisk set er Wesak i Tyrens tegn en ceremoni, hvor man i meditation forsøger at forstå den guddommelige plan og gruppens relation til den.

TYRENS TEGN (7 af 11)

Den enkelte discipel og planeten

 

Tyrens-tegn-09-Jim-BourneFørst skal der fokuseres på den enkelte discipels udvikling. I det æteriske legeme er der nogle æteriske væv, der fungerer som beskyttende skjolde mellem de syv centre i rygsøjlen. Som et resultat af naturlige og langvarige processer, der strækker sig over mange inkarnationer, bliver de beskyttende væv lidt efter lidt nedbrudt, og derfor bliver disciplen lidt efter lidt bevidst om begivenheder og aktiviteter på de indre planer. Det første væv, der nedbrydes, er normalt det, der adskiller den fysiske hjernebevidsthed fra astralplanet.[1] Men hvis nedbrydningen af dette væv sker for hurtigt − f.eks. ved at forcere processen eller ved hjælp af øvelser − så vil mennesket få kontakt til kræfter, som det ikke er i stand til at håndtere og kontrollere, og resultatet er en katastrofal psykisk situation.

Tyrens-tegn-10-Jim-BourneNår denne analyse udvides til at omfatte Jorden, så vil der lidt efter lidt ske en perforering og nedbrydning af planetens æteriske netværk over en lang tidsperiode. Det endelige stadie vil først være nået ved afslutningen af den planetariske evolution − i en fjern fremtid.[2] Det første nedbrydningsstadie af det æteriske væv mellem det fysiske plan og astralplanet begyndte ved begyndelsen af 1900-tallet, og det er et resultat af to forskellige processer. Den ene er fremprovokeret, og den er nedbrydende ved lydens kraft. Den anden er normal og naturlig, og sker ved lysets energi.

Mere udførligt kan man sige, at den første perforering i planetens æteriske væv skete under de to sidste verdenskrige som et resultat af den kraftige lyd fra slagmarkerne, der kulminerede ved sprængningen af atombomben. Den anden proces skyldes lysets påvirkning af Jordens æteriske væv. Der findes flere typer lys. For det første den udstråling, der kommer fra selve Jorden. For det andet det astrale lys. Og for det tredje det lys, der kommer fra de mentale og buddhiske niveauer − herunder fra sjælens område. Det sidstnævnte lys blev intensiveret omkring det tidspunkt, hvor menneskeheden opdagede elektriciteten, og dette lys har tiltaget i styrke lige siden. Denne intensivering af lyset er blevet så kraftig, at det er med til at nedbryde det slør, der adskiller astralplanet fra det fysiske plan.[3]

 

 

_________________________________

[1] Uddybes i Alice A. Bailey: Kosmisk Ild, s. 796-797 og i Hvid Magi, s. 599-600

[2] Uddybes i Alice A. Bailey: Kosmisk Ild, s. 487 og 855-856

[3] Uddybes i Alice A. Bailey: Esoterisk Psykologi, s. 130-131

_________________________________

Artikel-Tyrens-tegn-Jim-Bourne
Download-fil: TYRENS TEGN - Jim Bourne


Artikel-Tyrens-tegn-Jim-Bourne
Læsefil med vendbare sider: TYRENS TEGN