Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TYRENS TEGN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tyrens-tegn-Jim-Bourne

TYRENS TEGN (2 af 11)


Esoterisk set er Wesak i Tyrens tegn en ceremoni, hvor man i meditation forsøger at forstå den guddommelige plan og gruppens relation til den.

TYRENS TEGN (2 af 11)

Tre store årsager

 

Mestrene mødes i forbindelse med Tyrens fuldmåne og Wesak-ceremo­nien, og der er tre vigtige årsager til, at dette møde finder sted:

For det første mødes man for at få kontakt til den åndelige kraft, der overføres til planeten af Buddha og Kristus. For det andet mødes mestrene om en samlet dagsorden om menneskehedens øjeblikkelige behov, og om det arbejde der skal udføres. For det tredje indstiller mestrene de mennesker, der er parat, til indvielse, og de inspirerer disciplene til øget indsats og til udvidet tjenestearbejde.

Tyre-fuldmånen er på en særlig måde forbundet med lys − med indre oplysning og vision. Nøgleordet for Tyrens tegn er: "Jeg ser, og når øjet åbnes, er alt lys". Det har sandsynligvis stor betydning, at Den Nye Verdenstjenergruppe påvirkes af Tyrens energi, der stimulerer "indre oplysning og evnen til vision". Den Nye Verdenstjenergruppe er i overført betydning "tyren, der farer fremad på en lige vej med sit ene øje fokuseret på målet og det strålende lys". Hvilket mål? Målet er at skabe et lyscenter i menneskeheden og at præsentere en vision for den aspirerende del af menneskeheden − en vision om en bedre verden at leve i − en vision om den guddommelige plan for kærlighed og lys, der langsomt men sikkert er ved at blive opbygget. Hvis mennesket ville åbne øjnene, ville det kunne se det.

 

Tyrens-tegn-03-Jim-Bourne

 

Den guddommelige plan

Når man tænker på den guddommelige plan, får det ofte en lidt egoistisk retning − f.eks. at man kun tænker på en plan for menneskeheden. Men den guddommelige plan er langt mere omfattende, for menneskeheden er kun en del af en meget større planetarisk helhed. Denne helhed består af Shamballa, Hierarki, menneskehed, naturrigerne under menneskeriget samt devariget. Alle er gensidigt afhængige af hinanden og uløseligt forbundet. Når Hierarkiet i øjeblikket er ved at skabe en nærmere relation til menneskeheden, skyldes det ikke kun en hierarkisk hensigt, men også et evokativt ønske fra menneskehedens side. Menneskehedens holdning til naturrigerne under menneskeriget bliver gradvis mere omsorgsfuld og hensigtsmæssigt efterhånden som den guddommelige plan bliver indarbejdet. På samme tid kan alt spores tilbage til Shamballa − "centret, hvor Guds vilje er kendt" − og til fremskyndelse og integrering af den guddommelige hensigt.

En anden faktor, der skal tages i betragtning, er, at selvom der i planen er bestemte grundlæggende målsætninger som f.eks. udvikling af bevidstheden og af sjælen, så er der altid faktorer, som kan medføre ændringer. Eksempelvis kan man sige, at hvis man vil rejse til en bestemt destination, og har tegnet ruten på et kort, så man kan følge den nøjagtige vej til målet, kan man alligevel møde uventede forhindringer, som gør det nødvendigt at ændre planen for at nå til målet.

Man kan få et eksempel på, hvordan planen gennemføres ved at gå tilbage i tiden til en hierarkisk konklave, der blev afholdt i den første del af det 16. århundrede. Denne konklave var meget vigtig. Menneskehedens udvikling var ikke nået så langt som forventet. Der var begået fejl af selv de mest fremskredne disciple, der skulle have opretholdt bevidsthedskontinuiteten og den telepatiske sensitivitet. Der herskede en permanent manglende respons på de hierarkiske vibrationer. Desuden var mange disciple blevet optaget af den lavere psykismes blændværk. En anden faktor, der gav bekymring, var den stigende tendens til, at mennesker lukkede sig inde i sig selv. Det stimulerede egoistiske og separatistiske tendenser, og det skabte barrierer, adskillelse, isolation og fordømmelse.

Artikel-Tyrens-tegn-Jim-Bourne
Download-fil: TYRENS TEGN - Jim Bourne


Artikel-Tyrens-tegn-Jim-Bourne
Læsefil med vendbare sider: TYRENS TEGN