Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VIDENSKABERNES INTEGRERING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Videnskabernes-integrering-Brian-Arrowsmith

VIDENSKABERNES INTEGRERING (13 af 16)


Åndsvidenskaben analyserer årsager - naturvidenskaben virkninger. Åndsvidenskaben forklarer hvorfor - naturvidenskaben hvordan.

VIDENSKABERNES INTEGRERING (13 af 16)

En vigtig forskel

 

Videnskabernes-integrering-17-Brian-Arrowsmith

 

En vigtig forskel mellem naturvidenskab og åndsvidenskab er, at naturvidenskaben mangler vision, og samtidig står den i vejen for sig selv med rationelle begrænsninger. I åndsvidenskaben siger man, at alt eksisterende er tænkeligt. Den subtile mur til det usynlige har adskilt den materialistiske naturvidenskabs verden fra det esoteriske område, men der findes en meget lille skillelinje mellem den højere matematik og åndsvidenskaben, for i den matematiske gren af naturvidenskaben bliver abstraktion en realitet. Inden for naturvidenskabens områder er metafysik det, der står åndsvidenskaben nærmest. Metafysik er en gren af et vanskeligt tilgængeligt og subtilt studie, der omfatter naturen af væren og erkendelsesteori. Det er denne gren af filosofien, der udforskede de første principper og problematikker vedrørende den endelige realitet, og den inkluderer studiet af væren (ontologi) og studiet af Universets struktur.

Generelt kan man sige, at indtil nu mangler naturvidenskaben at forstå loven om bevidsthedsudvikling og at høre den "pro-videnskabelige" stemme − sjælen, der hvisker. Den institutionaliserede naturvidenskabelige verden accepterer ikke åndsvidenskab. Der er dog tegn på, at nogle forskere så småt er begyndt at studere den esoteriske lære, og man har endda omtalt enkelte forskere som mystikere. Deres præstationer er baseret på viden og visdom og ikke på en overbevisning, vil en mere korrekt beskrivelse være "esoterikere".

Man kan konkludere, at åndsvidenskab er et studie af kræfter og af kvalificerende energier, der manifesteres i den synlige verden. Det er disse subjektive energier, der ligger bag den atomare strukturs aktivitet. Det er en uhyre omfattende række af atomare liv, der er bygget op i struktur efter struktur i evig bevægelse. Alt er energi, og alt er i bevægelse. I den vibrerende aktivitet findes der imidlertid en sammenhæng, en orden, en voksende syntese, og alt foregår i overensstemmelse med loven om årsag og virkning. Forskeren, der beskæftiger sig med kræfter og energier, er i realiteten esoteriker, selvom det afvises, at der findes en kilde eller årsag til energiernes udstrømning.

Artikel-Videnskabernes-integrering-Brian-Arrowsmith
Download-fil: VIDENSKABERNES INTEGRERING - Brian Arrowsmith


Artikel-Videnskabernes-integrering-Brian-Arrowsmith
Læsefil med vendbare sider: VIDENSKABERNES INTEGRERING