Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VIDENSKABERNES INTEGRERING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Videnskabernes-integrering-Brian-Arrowsmith

VIDENSKABERNES INTEGRERING (6 af 16)


Åndsvidenskaben analyserer årsager - naturvidenskaben virkninger. Åndsvidenskaben forklarer hvorfor - naturvidenskaben hvordan.

VIDENSKABERNES INTEGRERING (6 af 16)

Synergi

 

Videnskabernes-integrering-08-Brian-Arrowsmith

 

"Synergi" er en betegnelse for den øgede virkning, der opstår, når substanser og organismer forbindes. Der opstår en virkning, som er langt større end den, de hver for sig kan skabe. Helhedsvirkningen er større end summen af virkningen fra begge. Naturens drivkraft er synteseskabende. Enhederne føres ind i et højere område for integrering, som er i evig udvikling, og som er årsag til det drive, evolutionen giver fremad og opad. Ved at skabe syntese og ved at føre noget sammen, sker der noget. Man kan muligvis beskrive det som en kraft, der kan skabe integrering med navnet "synergi".

For at opnå en ægte enhedsvidenskab, skal det subjektive og det objektive have relation til hinanden. Den kvantitative naturvidenskab skal acceptere, at det fundamentale princip i naturen er syntese. Fremtidens forskere skal fremme syntese og værdsætte intuition. Albert Einstein havde en intuition, der var overraskende højt udviklet. Det er nødvendigt, at forskerne udvider deres horisont, før en syntese af det synlige og usynlige kan finde sted. Det er et samarbejde mellem den kvantitative naturvidenskab og den kvalitative åndsvidenskab − en integrering, der kan resultere i skabelsen af en ny civilisation.

 

Videnskabernes-integrering-09-Brian-Arrowsmith

 

Forening af det objektive og det subjektive

Instinktivt tiltrækkes mennesket af den objektive og "konkrete" oplevelse, og begrebet materialisme har derfor domineret kulturen. I nutiden kan man skimte begyndende holdningsændringer, uoverensstemmelser i den mekanistiske fremgangsmåde og begyndende sympati for den subjektive virkelighed. Inden for mange områder er nutidens objektive naturvidenskab begyndt at bevæge sig ind i erkendelsernes grænseland. Når tiden er inde, vil en syntese mellem de to retninger blive en realitet, for en forening af det objektive og det subjektive medfører integrering af naturvidenskab og åndsvidenskab. En definition af syntese er, at det er en mental proces, hvor de enkelte tankeelementer forenes til en samlet helhedsopfattelse. Den analytiske tænkning er broen mellem de to områder – det traditionelt naturvidenskabelige og det åndsvidenskabelige. Åndsvidenskaben inkluderer videnskaben om invokation/evokation, om antahkarana, om relationer, om meditation, om inspiration m.m. Naturvidenskaben inkluderer de fysiske, de sociale og økonomiske videnskaber – og de nyere inkluderer videnskaben om ingeniørteknik og om biologi, medicin, kemi osv. Det er forskerne inden for de forskellige områder af menneskets livsforhold, der har indledt arbejdet med at skabe den nye civilisation.

Artikel-Videnskabernes-integrering-Brian-Arrowsmith
Download-fil: VIDENSKABERNES INTEGRERING - Brian Arrowsmith


Artikel-Videnskabernes-integrering-Brian-Arrowsmith
Læsefil med vendbare sider: VIDENSKABERNES INTEGRERING