Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TANKENS KRAFT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tankens-kraft-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi

TANKENS KRAFT (2 af 16)


Tankekraften er skaberkraften. Alt er energi, og energi følger tanken. Menneskets tankesind er derfor et redskab med enorme potentielle muligheder for nytænkning og nyskabelse.

TANKENS KRAFT (2 af 16)

Max Planck, Niels Bohr

og Werner Heisenberg

 

 

Universet er en stor tanke! Hvad mener James Jeans med denne teori? For at forstå denne idé, skal man vide, hvordan menneskets bevidsthed fungerer. Allerede i 1930'erne sagde anerkendte fysikere som Max Planck, Niels Bohr og Werner Heisenberg, at:

 

"− den virkelige verden omkring mennesket

og menneskets tankesind

er skabt af det samme materiale."

 

Det betyder, at menneskets bevidsthed ikke kun skabes af elektriske impulser inden i hjernen, men at menneskets bevidsthed og Universet er én og samme ting. Selvfølgelig! Hvordan kan man i ramme alvor mene, at menneskets bevidsthed fungerer uafhængig af naturen? Albert Einstein sagde det samme, da han fremsatte teorien om, at masse og energi er to sider af samme sag. Det betyder, at noget kan optræde både i fysisk form (som partikler) og i form af energi (som bølger). Menneskets bevidsthed fungerer efter samme princip. Derfor kan man opfatte verden enten som fysisk form eller som energi. Alt er energi!

Hvad er energi?

I nutiden tales der meget om begrebet energi, men kun få standser op for at gøre sig klart, hvad der menes med begrebet energi.

Et godt eksempel er historien om drengen, der var til eksamen i fysik. Censor spurgte ham: "Kan du fortælle mig – hvad er energi?" Drengen tænkte så det knagede, og så svarede han: "Pokkers – jeg kunne det, da jeg tog hjemmefra, men nu har jeg altså glemt det". Censor slog sig for panden og råbte: "Her er det eneste menneske i verden, der ved, hvad energi er, og så har han gudhjælpemig glemt det!"

Energi = livgivende aktivitet

Ordet energi stammer fra det græske "energos", som betyder "aktiv". Energi er altså aktivitet og aktivitet er liv. Man kan også sige, at "energi er evnen til livgivende aktivitet." Det er denne opfattelse af enegibegrebet, der har ligget til grund for menneskets forståelse op igennem historien – bare ikke i nyere tid. I nutiden bruges betegnelsen "energi" i forbindelse med fysiske begivenheder. Men desuden relateres begrebet til f.eks. psykologi, økonomi og sociologi. Linjen er ved at blive trukket fra det materielle til væren. Masse og energi er ikke længere forskellige begreber. Naturvidenskabens accept af, at "alt er energi" i forskellige tilstande i forskellige forbindelser, er ved at føre til en syntese i naturvidenskabelig tænkning. Energi anses nu for at være alt det, som er. Universet er altså en manifestation af et hav af energier. Menneskets verden er et hav af energier. Menneskeheden lever i et hav af energier. Det enkelte menneske består af energier, og alle disse energier er forbundet i en syntese. For alt uden undtagelse er energi.

Energi følger tanken

Naturvidenskaben siger, at alt i Universet er energi. Og åndsvidenskaben tilføjer: Energi følger tanken! Når alt er energi, og energi kan styres og kontrolleres ved hjælp af tanken, begynder man at fornemme, at der i menneskets tankesind er et redskab med enorme potentielle muligheder, for tankekraft er den eneste kilde til al form …

 

Tankens-kraft-03-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi

 

“Tanken er i stand til at skabe ydre,

objektive resultater

ved hjælp af sin egen iboende kraft”

H.P. Blavatsky: Den Hemmelige Lære

 

 

Tankens-kraft-04-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi

 

“På grund af de mentale tankeformers

store kraft og varighed

har deres ophav et stort ansvar”

Annie Besant: Indledning til teosofi - II, s. 74

Artikel-Tankens-kraft-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi
Download-fil: TANKENS KRAFT - Erik Ansvang


Artikel-Tankens-kraft-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi
Læsefil med vendbare sider: TANKENS KRAFT