Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TANKENS KRAFT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tankens-kraft-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi

TANKENS KRAFT (12 af 16)


Tankekraften er skaberkraften. Alt er energi, og energi følger tanken. Menneskets tankesind er derfor et redskab med enorme potentielle muligheder for nytænkning og nyskabelse.

TANKENS KRAFT (12 af 16)

Koncentration & Meditation

 

Tankens-kraft-14-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi

 

Metoden til tankekontrol er bl.a. meditation. De første stadier i meditation er koncentration. Under denne koncentration lærer man at fokusere bevidstheden på en genstand eller en sætning – et nøgleord. Tanken skal i et tidsrum udelukkende koncentreres om dette nøgleord.

I begyndelsen vil tankerne fare omkring. Hver gang tanken forlader nøgleordet, skal den venligt men bestemt føres tilbage. Tanken skal tæmmes, ligesom man tæmmer en kåd hundehvalp. Man skal tage sit tankesind til "hundetræning". Dag efter dag, måned efter måned, år efter år skal tanken trænes, indtil man til sidst bliver herre over tanken, og den adlyder det mindste vink. Gradvis bestemmer man, hvad man vil tænke og hvorfor. Uden anstrengelse skal man holde uvedkommende tanker ude. Der bliver ganske enkelt lukket af for alle uønskede tanker.

Meditation er baseret på tænkning

Hele meditationens teori er bygget på tankens love. Meditation er fokuseret og udholdende tænkning rettet imod et bestemt mål. Meditation er derfor en magtfuld karmisk regulator. Er man ihærdig og anvender man viden og tanke til at ændre sin karakter, kan man hurtigt opnå det resultat, man ønsker. Er man født med en frygtsom natur, kan man ved tankens hjælp blive modig. Er man født med tilbøjelighed til at lyve, kan man ved tankens hjælp blive ærlig. Man må have tillid til loven og til sig selv.

Konkrete tanker finder deres naturlige virkeliggørelse i handling, og hvis tanken ikke følges af handling, svækkes tanken. Hvis ihærdig tænkning ikke følges af ihærdig handling, sker fremgangen meget langsomt. Mens den medfødte karakter er et faktum, der nødvendigvis må have en betydelig indflydelse på forholdene i det nuværende liv, så kan man ved hjælp af tanken og den derpå følgende handling forandre sin medfødte karakter, udrydde dens svagheder, dens fejl, styrke dens gode egenskaber og forøge dens muligheder.

Artikel-Tankens-kraft-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi
Download-fil: TANKENS KRAFT - Erik Ansvang


Artikel-Tankens-kraft-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi
Læsefil med vendbare sider: TANKENS KRAFT