Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TANKENS KRAFT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tankens-kraft-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi

TANKENS KRAFT (14 af 16)


Tankekraften er skaberkraften. Alt er energi, og energi følger tanken. Menneskets tankesind er derfor et redskab med enorme potentielle muligheder for nytænkning og nyskabelse.

TANKENS KRAFT (14 af 16)

Positiv & Negativ

 

Tankens-kraft-16-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi

 

For eller imod?

Alt hvad man er imod, står i vejen for indre og ydre fred og harmoni. Man skal beslutte at fungere ud fra positive holdninger. Hvis man er imod terrorisme og krig, bliver man selv en del af problemet. I stedet for at være imod krig og terrorisme skal man forsøge at være for fred. Hvis man går ind for fred, leder man sine tanker og derfor også sine handlinger i en fredelig retning. Man skaber fred ved ikke at være modstander af noget eller nogen.

Tanken forstørrer

Energi følger tanken – og energien forstørrer. Når man fokuserer på noget, man går ind for, forstørrer man det i sin personlige tilværelse. Hvis man er modstander af noget, forstørrer man også det.

Går ind for – i stedet for at være imod

Man medvirker selv til at forstørre alt, som man er for eller imod, og derfor er det ikke svært at finde ud af, hvor man skal sætte ind. Hvis man vil arbejde med noget, man holder af, må man genopfriske sine standpunkter hver dag. Hvis man ved, hvad man går ind for, ved man også, hvad der forstørres positivt i tilværelsen. Hvis man ved, hvad man er modstander af, ved man også, hvad der forstørres på en destruktiv måde.

Menneskehedens forvandlingsproces

Det samme gælder for den forvandlingsproces, menneskeheden står overfor. Konflikten mellem gammelt og nyt løses ikke ved angreb på modstandskræfterne. Angreb fører kun til modstand, splid og separatisme – og til endnu større forsvarsberedskab. Og derfor forskanser de kræfter sig, man prøver at erstatte. Når man angriber det negative, giver man det simpelthen mere energi. Derfor skal man ikke modarbejde det onde, men organisere og mobilisere det gode og på denne måde styrke de mennesker, der arbejder for retfærdighed og kærlighed. På denne måde får de positive kræfter mere styrke – og de negative kræfter mindre.

Begæret tiltrækker

En naturlov siger, at energi følger tanken. En anden lov siger:

 

"Begæret tiltrækker den, der begærer,

sammen med det, der begæres."

Annie Besant: Livsstigen s. 78

 

Kemisk affinitet

Begær er en bevægende energi i Universet. Det kommer til udtryk som tiltrækning. Det gælder på alle områder og alle planer. Det kommer f.eks. til udtryk som kemisk affinitet – eller kemisk tiltrækning og frastødning. Nogle stoffer kan indgå i en forbindelse med hinanden. Andre kan ikke. Ligesom magneten tiltrækker jern, tiltrækkes og frastødes mennesker også af det, de møder i omgivelserne. Når det er ydre ting, der tiltrækker, kalder man det begær. Man begærer at eje et eller andet.

 

Det betyder, at det er tingene, der har magt

til at tiltrække eller frastøde!

 

Denne bevidsthedstilstand kaldes for "bevidsthedens sommerfuglestandpunkt". Bevidstheden er flakkende. Den tiltrækkes først af det ene, og flakker derefter videre til det næste, der fanger opmærksomheden. Når den samme tiltrækningskraft ikke skyldes ydre ting, men opstår på grundlag af sund fornuft – som er udtryk for erfaringer – kalder man det vilje.

Svag karakter

Det er forskellen på en svag og en stærk karakter. En person med svag karakter er kendetegnet ved, at man ikke kan stole på vedkommende. Den svage karakter kan når som helst blive tiltrukket af ydre ting. Det er den ydre verden, der bestemmer vejen mellem tiltrækkende og ikke tiltrækkende ting. Derfor er dette menneske upålideligt.

Stærk karakter

Et menneske med en stærk karakter er kendetegnet ved, at det lader sig lede af sin erfaring. Det er erfaringen, der styrer vejen mellem tiltrækkende og ikke-tiltrækkende ting. Derfor er dette menneske pålideligt.

Den kraft, der kommer til udtryk som tiltrækning og frastødning i mineraler og mennesker, er den samme kraft. Den er udtryk for, at der findes ét liv i alt. Formerne deler livet og skiller delene fra hinanden. Derfor har alle ting en tilbøjelighed til enten at bevæge sig hen imod hinanden eller at fjerne sig fra hinanden.

Artikel-Tankens-kraft-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi
Download-fil: TANKENS KRAFT - Erik Ansvang


Artikel-Tankens-kraft-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi
Læsefil med vendbare sider: TANKENS KRAFT