Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TANKENS KRAFT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tankens-kraft-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi

TANKENS KRAFT (6 af 16)


Tankekraften er skaberkraften. Alt er energi, og energi følger tanken. Menneskets tankesind er derfor et redskab med enorme potentielle muligheder for nytænkning og nyskabelse.

TANKENS KRAFT (6 af 16)

Tankens kraft

 

Tankens-kraft-08-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi

 

Tonernes forplantningsevne

Princippet kendes fra strengeinstrumenter. Hvis man i en forretning, der sælger musikinstrumenter, slår en tone an på en guitar, forplanter tonen sig til samme streng på andre guitarer, som svinger med på tonen. På samme måde vil tankevibrationerne sætte tilsvarende tankevibrationer i svingninger. Hvis tankerne er koncentreret om egoistiske ting, vil man tiltrække tankeformer af samme type. Hvis man i stedet hovedsagelig tænker positivt, vil man tiltrække tilsvarende tankeformer fra omgivelserne.

Positive tanker styrker derfor det gode i både én selv og i andre mennesker, og det er grunden til, at man føler sig opløftet og styrket, når man er sammen med glade mennesker. Hvem har ikke hørt udtalelser som: "Hun gør mig altid så glad …". "Jeg føler, at man kan have tillid til ham …" osv. Den modsatte oplevelse har det egoistiske og begærlige menneske. Det bliver overvældet af egne og andres tilsvarende tankeformer. Det er derfor man kan høre udtalelser som: "Fristelsen var alt for stor …". "Jeg kunne altså ikke modstå …". "Det kom bare over mig …" – "Jeg måtte simpelthen ha' det …" – osv.

Tankens intensitet

Hvor længe lever en tankeform? Det afhænger af tankens intensitet! En flygtig tanke lever kort. De fleste mennesker går rundt i en sky af flygtige tankeformer, som hurtigt opstår og forsvinder. En virkelig intensiv tanke – eksempelvis dybtfølt hengivenhed eller kærlighed i den ene ende af skalaen eller et ægte og stærkt had i den anden – har et langt og intensivt liv foran sig.

Den magnetiske tråd

Den intensive tankeform er knyttet til sin ejer gennem en "magnetisk tråd". Via denne forbindelse virker tankeformen tilbage på afsenderen som en tendens, der tilskynder til gentagelse af tanken. Hvis en tanke gentages igen og igen, bliver tankeformen konstant tilført energi. Energitilførslen får tankeformen til at vokse i styrke indtil den opnår en kraft og en levedygtighed, der kan komme til at beherske ejeren. Tankeformen styrer personen ikke omvendt. I den milde udgave kaldes det "vanetænkning".

Artikel-Tankens-kraft-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi
Download-fil: TANKENS KRAFT - Erik Ansvang


Artikel-Tankens-kraft-Åndsvidenskab-Esoterisk-psykologi
Læsefil med vendbare sider: TANKENS KRAFT