Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN NYE NATION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-nye-nation-Erik-Ansvang

DEN NYE NATION (4 af 18)


Hvilke befolkningsgrupper i Danmark er i gang med at skabe Den Nye Tidsalder? Er det muligt at identificere de grupper, der er i gang med at forvandle samfundet?

DEN NYE NATION (4 af 18)

Samfundsformer i forfald

 

Selvom man lukker øjnene for disse realiteter, så er industrisamfundet i fuld gang med at fjerne grundlaget for produktion og indtjening – og dermed samfundsformens eksistensgrundlag. Der er ikke tale om spådomme og teorier. Det er virkeligheden, som den ser ud lige nu. Guldgåsen er grundigt plukket. Derfor er industrisamfundet i forfald. Den enorme omstilling af samfundet fra industrisamfund til en ny samfundsform er i fuld gang.

Det førindustrielle samfund (landbrugssamfundet) havde jord som magtgrundlag. En fattig adelsmand med jord var mere anset og havde flere privilegier end selv den rigeste bykøbmand. Med overgangen til industrisamfundet ændredes magtgrundlaget. Man fik nu kapital som magtgrundlag. Adelen mistede sine privilegier – og pengene regerede. Efter den industrielle revolution i 1800-tallet skete der en kraftig reduktion af arbejdskraften inden for landbruget. I USA faldt den fra omkring 90% i begyndelsen af 1800-tallet til nogle få % i 1980’erne.

Og nu bryder industrisamfundet sammen. Industrisamfundets idealer er ved at blive forkastet, og magten skifter igen grundlag. Fra kapital til … hvad?

 

Den-nye-nation-06-Erik-Ansvang

 

Omstilling til hvilket samfund?

 

Det har fremtidsforskerne allerede mange bud på. De fleste kalder det kommende samfund for ”informationssamfundet.” Men andre har også kaldt det for ”det immaterielle samfund”, ”New Age-samfundet”, ”Vandbærerens tidsalder” – etc.

Budene er forskellige, men værditeoretisk er de overraskende ensartede i deres grundlag: De er humanistisk-økologiske. De handler om en ny helhedsopfattelse. Deres hovedværdier er balancen mellem mennesket og den omgivende natur og mellem mennesker indbyrdes. Og det skal forstås på alle planer. Man skal både afbalancere forholdet mellem enkeltpersoner, mellem grupper og mellem nationer.

Fra det materielle til det sociale

Det nye samfund bliver et humanistisk-økologisk bevidst samfund. Det bryder afgørende med den herskende penge- og magtideologis tro på, at vejen til ”det gode liv” går gennem maksimering af materiel rigdom og magt. Hovedvægten flyttes …

  • fra det materielle til det sociale
  • fra det kvantitative til det kvalitative

Man er kun afskåret fra at se industrisamfundets ideologi som en samfundsbærende livsløgn, så længe man vurderer den på industrisamfundets eget værdigrundlag.

Artikel-Den-nye-nation-Erik-Ansvang
Download-fil: DEN NYE NATION - Erik Ansvang


Artikel-Den-nye-nation-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DEN NYE NATION