Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN NYE NATION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-nye-nation-Erik-Ansvang

DEN NYE NATION (13 af 18)


Hvilke befolkningsgrupper i Danmark er i gang med at skabe Den Nye Tidsalder? Er det muligt at identificere de grupper, der er i gang med at forvandle samfundet?

DEN NYE NATION (13 af 18)

KIRKEN

 

Den-nye-nation-22-Erik-Ansvang

 

Hvis man ønsker at skabe et overblik over samfundets organisationer, skal man også vurdere folkekirkens position og indflydelse − eller snarere mangel på indflydelse. Bemærk at det drejer sig om at vurdere, om impulserne og visionerne til de nye livsværdier kommer fra folkekirken – ikke fra religionen. Det er ikke utænkeligt, at religion vil få en afgørende indflydelse på den nye tids værdinormer, men det er ret utænkeligt, at denne religiøse indflydelse kommer fra folkekirken.

Religionen er ikke et problem, og har aldrig været det. Problemet har altid været de mennesker eller organisationer, som forsøger at undervise i religion, og som påstår at de repræsenterer det åndelige liv.

Der er ikke grund til at bruge meget tid på vurderingen af folkekirkens mulige indflydelse på fremtidens holdninger. Man kan blot spørge sig selv:

  • Når man vurderer verdenssituationen lige nu, mon nogen så i ramme alvor vil påstå, at folkekirken har succes?
  • Mon nogen vil påstå, at folkekirken ser fiaskoen som en mulighed for en nødvendig og gennemgribende revurdering af dogmerne?

På grund af kravet om blind tro uden tænkning, har folkekirken gjort sig selv forsvarsløs over for angreb fra tænkende mennesker. Og antallet af selvstændigt tænkende mennesker er som sagt stærkt voksende.

Ikke for en udvalgt gruppe

Det er indlysende, at Kristus ikke præsenterede verden for en vision med en målsætning om at frelse en lille gruppe sekteriske kristne eller en fanatisk, selvtilfreds organisation. Folkekirkens eneste chance for overlevelse er en tilbagevenden til det oprindelige kristne budskab − gnosticismen. Præsterne må holde op med at fokusere på den lidende og døde Kristus, og i stedet udbrede kendskabet til hans liv, som var et enestående eksempel for andre.

 

”Hvis Kirkens velorganiserede religiøse grupper i alle lande ikke tilbyder åndelig vejledning og hjælp, vil menneskeheden finde en anden vej. Intet kan forhindre et menneskes ånd i at nå Gud.”

Alice A. Bailey: Problems of Humanity, p. 124

 

Den tibetanske mester Djwhal Khul spørger:

 

”Findes der mon præster, som har en vision om at imødekomme menneskets åndelige behov i stedet for visionen om Kirkens vækst og ekspansion?”

 

 

Den-nye-nation-23-Erik-Ansvang

 

Flere åndeligt interesserede end nogensinde

Aldrig tidligere i historien har så mange mennesker været så åndeligt interesserede eller så bevidst orienteret mod åndelige værdier. I dag er det ikke menneskeheden, der skal frelses af præsterne. Det er Kirken.

Den tibetanske mester Djwhal Khul fortæller, at der primært er to ting, der gik galt for Kirken. Præsterne har …

  • en snæversynet fortolkning af teksterne.
  • og materialistiske og politiske ambitioner.

I tidens lange løb har utallige mennesker præsenteret deres egen personlige fortolkning af skrifterne som sandheden. Bibelens ord og tanker er filtreret igennem deres egen begrænsede menneskelige hjerne, og det har fordrejet den oprindelige mening.

I alle religioner har denne type mennesker påstået, at de har forstået, hvad Gud skulle have sagt, og herefter har de omdannet disse ”sandheder” til dogmer og doktriner. Derefter har de påtvunget de uvidende masser deres egen fortolkning under påstand om, at det skulle være Guds egne ord. Derfor kan man sige …

 

Teologi er udelukkende et udtryk for,

hvad mennesker tror Gud mener.

 

Ikke revurdering – men desperation

Folkekirkens forsøg på at popularisere budskabet ved at arrangere underholdning, popkoncerter, teaterstykker og meget andet i kirkerne, er ikke udtryk for en revurdering af troen, men et desperat forsøg på at lokke i det mindste nogle få mennesker ind til gudstjenesterne. Præsterne har endnu ikke forstået, at problemet ikke er formen, men selve budskabet. Præsterne kan ikke besvare spørgsmålene fra intelligente, søgende mennesker, fordi kirkens lære er baseret på tro uden omtanke.

Præsternes bønner blev hørt

Den kristne kirkes fiasko er næsten total. I århundreder har præsterne igen og igen sendt bønner til Himlen om, at menneskeheden vil begynde at tage åndelige spørgsmål alvorligt − og nu gør de det. I disse tider skyller åndeliggørelsen hen over planeten. Og så bekæmper præsterne de åndeligt søgende, fordi de søgende ikke er tilfredse med de svar, præsterne giver dem.

Konklusion

Konklusionen er indlysende. Initiativerne, inspirationen og impulserne til Den Nye Tidsalder kommer ikke fra folkekirken og præsterne.

 

Den-nye-nation-24-Erik-Ansvang

Artikel-Den-nye-nation-Erik-Ansvang
Download-fil: DEN NYE NATION - Erik Ansvang


Artikel-Den-nye-nation-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DEN NYE NATION