Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN NYE VERDEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-Nye-Verden-Erik-Ansvang

DEN NYE VERDEN (19 af 20)


En ny verden er ved at blive født. Erfaringerne er fundament for det nye. I den nye verden fremhæves kvaliteter som holisme, skønhed, syntese og rigtige relationer.

DEN NYE VERDEN (19 af 20)

Paradigmeskift

– et farvel til materialismen

 

Disse erkendelser medfører, at menneskeheden uundgåeligt nærmer sig et spring i det dominerende verdenssyn – et paradigmeskift. Det bliver ikke et farvel til et naturvidenskabeligt verdenssyn, men helt sikkert et farvel til det nuværende naturvidenskabelige verdenssyn. Naturvidenskaben skal ikke forkastes. Menneskeheden skal bygge ovenpå dens imponerende resultater og erkendelser. Det kommende paradigmeskift vil utvivlsomt få dybtgående følger for naturvidenskabens rolle, dens indhold, dens metoder og bedømmelsen af dens resultater. Og det vil ændre undervisningen og dermed hele livsgrundlaget.

Det objektive bevis, som måske skulle kaldes ”den ydre iagttagelse”, vil i fremtiden blive kombineret med den subjektive erkendelse eller ”den indre overbevisning”. Det subjektive eller den indre overbevisning er derfor langt stærkere end det objektive eller ydre “bevis”.

Hvis man lukker øjnene og ser en regnbue, kan der ikke gives et objektivt bevis for denne oplevelse. Men det menneske, der har haft denne indre oplevelse, ved, at det har set en regnbue. Det er bevis nok. Et naturvidenskabeligt udsagn om at oplevelsen ikke kan bevises, og derfor ikke eksisterer, vil ikke ændre opfattelsen. Den subjektive oplevelse er derfor stærkere end den objektive bevisførelse. Den indre overbevisning er vigtigere end den ydre. Mennesket stoler mere på sin indre autoritet end på den ydre.

 

Den-Nye-Verden-35-Erik-Ansvang

Artikel-Den-Nye-Verden-Erik-Ansvang
Download-fil: DEN NYE VERDEN - Erik Ansvang


Artikel-Den-Nye-Verden-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DEN NYE VERDEN