Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN NYE VERDEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-Nye-Verden-Erik-Ansvang

DEN NYE VERDEN (20 af 20)


En ny verden er ved at blive født. Erfaringerne er fundament for det nye. I den nye verden fremhæves kvaliteter som holisme, skønhed, syntese og rigtige relationer.

DEN NYE VERDEN (20 af 20)

På vej mod en helhedsvidenskab

 

Naturvidenskaben nærmer sig sandheden nedefra. Åndsvidenskaben nærmer sig sandheden oppefra. Når de mødes, kan de smelte sammen til en helhedsvidenskab.

Åndsvidenskaben kan give naturvidenskaben nøglen til forståelsen af livet og energien i formen – af årsagerne bag virkningerne. Åndsvidenskaben kan besvare det vigtige spørgsmål … hvorfor. En helhedsvidenskab begynder derfor med åndsvidenskaben, og slutter med naturvidenskabens iagttagelse af årsagernes virkninger i den fysiske verden. Det bliver naturvidenskabens opgave at verificere åndsvidenskabens iagttagelser. Ethvert hvorfor skal forklares med et hvordan.

 

Den-Nye-Verden-36-Erik-Ansvang

 

Eksempel med vand

Syntesen af naturvidenskaben og åndsvidenskaben sker ikke af hensyn til videnskaberne. Målet er ikke, at naturvidenskaben forandres, men at menneskeheden som helhed forandres. Processen kan sammenlignes med vand, der opvarmes til kogepunktet. Inden kogepunktet opfører vandmolekylernes sig kollektivt som væske. Men når vandet koges og forvandles til damp, forandres molekylernes opførsel radikalt – de opfører sig ikke længere kollektivt som en væske, men som en luftart snarere end en væske. Men de enkelte molekyler har overhovedet ikke forandret sig. Fysikkens love, der gælder for hvert enkelt molekyle, har ikke forandret sig. Det er forholdet mellem molekylerne, der har forandret sig. Det medfører en helt anderledes kollektiv opførsel efter helt andre fysiske love.

Samfundets forvandling

Menneskeheden kan forvente lignende transformationer. Fysikkens, kemiens og biologiens love forandrer sig ikke, for de er naturlove. Det enkelte menneske vil fortsat fungere som en individuel biologisk skabning. Men på det kollektive plan vil de ændrede forhold til det enkelte menneske og til menneskeheden begynde at fremkalde totalt anderledes samfund. Økonomiens, politikkens og sociologiens “love” vil forandres totalt, for det er love, som er baseret på menneskers kollektive adfærd. De er ikke naturlove.

Hvordan bliver det nye samfund?

Kan man forestille sig, hvordan det nye samfund vil blive? Man kan også spørge, om et vandmolekyle, der kun har kendt til livet som væske, mon nogen sinde kan gætte, hvordan tilværelsen vil være efter forvandlingen til damp?

 

Held og lykke med transformationsprocessen!

 

 

Den-Nye-Verden-37-Erik-Ansvang

Artikel-Den-Nye-Verden-Erik-Ansvang
Download-fil: DEN NYE VERDEN - Erik Ansvang


Artikel-Den-Nye-Verden-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DEN NYE VERDEN