Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN NYE VERDEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-Nye-Verden-Erik-Ansvang

DEN NYE VERDEN (3 af 20)


En ny verden er ved at blive født. Erfaringerne er fundament for det nye. I den nye verden fremhæves kvaliteter som holisme, skønhed, syntese og rigtige relationer.

DEN NYE VERDEN (3 af 20)

Darwinismen

 

Den naturvidenskabelige evolutionsteori er formuleret af Charles Darwin og hans efterfølgere. Grundtanken er, at den udvikling, der har skabt de utallige former og arter i naturrigerne, er et resultat af livsformernes gradvise tilpasning til omgivelserne. Udviklingen skyldes udelukkende de fysiske formers tilpasning til miljøet, mens det liv, der beliver formerne, er et biprodukt af biologiske processer. Denne darwinistiske teori er naturvidenskabens grundlæggende holdning til livet, naturen og Universet. Og denne holdning kan udtrykkes med ét ord: materialisme.

 

Den-Nye-Verden-06-Erik-Ansvang

Charles Darwin

 

Åndsvidenskaben er enig i, at der er en udvikling, men i åndsvidenskaben byttes der om på årsag og virkning. Livet er ikke et biprodukt af de fysiske stofformers biologiske processer. Livet er et selvstændigt princip, der bruger formerne som redskaber i den fysiske verden. Der er en bevidsthed, som udvikler sig og styrer udviklingen af formerne, og derfor bliver de gradvis bedre egnede til at udtrykke den bevidsthed, der bor i dem. Livet og bevidstheden på planeten udgør en helhed, og man kan kalde denne helhed for planetens samlede liv eller intelligens.

Det medfører, at der er en konstant udvikling på Jorden. Ifølge åndsvidenskaben er det primært bevidstheden, der udvikler sig, og denne udvikling af bevidstheden sker gennem forskellige livsformer, som kaldes naturriger. Mineralriget, planteriget og dyreriget er derfor livsformer. Menneskeriget udgør også en formtype, som bevidstheden udvikler sig igennem. Og der findes naturligvis formtyper over menneskeriget. Det er ubeskriveligt naivt at tro, at mennesket er enestående og det absolut optimale, som Kosmos og hele evolutionen har kunnet skabe i årmilliardernes løb.

Artikel-Den-Nye-Verden-Erik-Ansvang
Download-fil: DEN NYE VERDEN - Erik Ansvang


Artikel-Den-Nye-Verden-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DEN NYE VERDEN