Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN NYE VERDEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-Nye-Verden-Erik-Ansvang

DEN NYE VERDEN (6 af 20)


En ny verden er ved at blive født. Erfaringerne er fundament for det nye. I den nye verden fremhæves kvaliteter som holisme, skønhed, syntese og rigtige relationer.

DEN NYE VERDEN (6 af 20)

Et paradigme − en superteori

 

Den-Nye-Verden-11-Erik-Ansvang

 

Et paradigme er en superteori. Det er en grundmodel af virkeligheden inden for en speciel videnskab. Et paradigme styrer måden, hvorpå en forsker tænker, opstiller teorier og fortolker de eksperimentelle iagttagelser.

Der er intet forkert i at definere rammer og opstille teoretiske modeller for de eksperimenter, man udfører. Faktisk er det en forudsætning. Problemet er, at når paradigmer først er accepterede, drages de sjældent i tvivl. De bliver selvbevarende og selvforstærkende videnskabelige dogmer, fordi forskerne vil være tilbøjelige til at acceptere de fænomener, der passer ind i modellen, og forkaste de fænomener der ikke gør det.

Må presses til paradigmeskift

Men historien har vist, at der altid kommer en tid, hvor de fænomener, der ikke passer ind i modellen, bliver så mange og så almindeligt anerkendt, at de umuligt kan ignoreres. Det resulterer til sidst i et paradigmeskift. Et paradigmeskift forudsætter, at gamle grænser overskrides og nedbrydes. Men hvorfor er disse grænser der overhovedet? Nogen må jo have sat dem! Man må ikke glemme, at grænserne kun er der, fordi mennesket selv har defineret dem som grænser. De nuværende grænser udtrykker blot grænsen for, hvad naturvidenskaben har erkendt – ikke grænsen for, hvad der kan erkendes.

Tilfældighed

Disse oplysninger er unægtelig i modstrid med darwinismen, som siger, at de grundlæggende livsformer opstod “helt tilfældigt” og “helt af sig selv”. Naturvidenskaben er baseret på teorien om, at skabelsen og udviklingen er baseret på ren og skær tilfældighed. Der er ingen overordnet eller styrende intelligens bag naturens love og processer.

 

“En person, der bruger ordet “tilfældighed”,

er blot nået til grænsen for sin erkendelse.”

 

Annie Besant

 

Annie Besant skriver, at det er helt ubegribeligt, at intelligente mennesker kan tro på, at maskiner kan skabe sig selv og derefter være selvbevægende. Men hvis naturvidenskaben accepterede en bagvedliggende intelligens, åndskraft eller en Gud, ville den trænge ind på religionens territorium, og dette territorium tilhører som sagt Kirken.

Artikel-Den-Nye-Verden-Erik-Ansvang
Download-fil: DEN NYE VERDEN - Erik Ansvang


Artikel-Den-Nye-Verden-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DEN NYE VERDEN