Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN HEMMELIGE RELIGION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-DEN-HEMMELIGE-RELIGION-Ove-von-Spaeth

DEN HEMMELIGE RELIGION (107 af 170)


Hvad betød talen fra den brændende tornebusk? Hvad er Guldkalvens kult? Har stjernelæren præget Bibelen? Er der spor fra mysteriekult i Moses religion?

DEN HEMMELIGE RELIGION (107 af 170)

Paulus-rejsens stjernekurs

 

Hele denne Paulus-beretning i det Nye Testamente er fyldt med mærkelige detaljer. Her er det især ejendommeligt, at mange af de lokaliteter, som den omtaler, at Paulus passerede, havde navne, der lignede eller direkte kendtes tilsvarende som stjernenavne.

Det er ligeledes bemærkelsesværdigt, at flere betydelige byer og steder, som Paulus uundgåeligt også må have passeret på sin rute, overhovedet ikke omtales - og det kan påvises, at disse heller ikke havde stjernenavnslignende betegnelser. Et ellers skjult mønster træder nu frem.

Der synes i denne tekst i virkeligheden tale om et dobbeltlag, der på overfladen gengiver Paulus' rejseberetning, men som samtidig for indviede gengav en særlig beretning, der havde relation til mysteriekulternes ekspanderede, her esoteriske, stjernelære.

Angående Malta - øen der ligger mellem Sicilien og Afrika - har der været hypoteser om, at det i stedet handlede om en anden "Malta-ø" ved det nuværende Albaniens (vest)kyst. Dog er dette af mindre betydning for beretningens "skjulte stjernekort" og astrologiske symbolik.

Øens navn Malta forekom først på landkortene cirka 200 år før år 2000. Indtil da kaldtes den (som i den græske bibeltekst) ved sit oprindelige græske navn Melita, 'honningøen' - på grund af dens honningeksport helt tilbage fra oldtiden. Men Melita var samtidig det græske navn for en bestemt stjerne. Dens nuværende (arabiske) navn er Algol.

Dengang var stjernen kendt som "ulykkesstjernen" med en græsk astro-mytologisk betegnelse, Medusa-hovedet "med giftslanger i håret", som helten Perseus overvandt. Paulus udførte slangebetvingelse på Melita/Malta. Det associerer også til myten, hvor slangen ved Kundskabens træ fristede Lilit. Hun kendtes i semitisk kultur som både den "sød som honning"-tiltrækkende og den samtidig farlige Lilit med slangehalen - og kendes i myterne som "Adams første hustru". Men hos grækerne hed hun Medusa, et navn de oprindelig modtog via Persien fra indisk-dravidiske (tamilske) kulter, hvor hun hed Maha-madhusa, dvs. den 'store "honning"dæmon-kvinde'.

Ligesom ved de øvrige "stjernenavne", der ses i denne Paulus-beretning, er der tydeligt tale om Melita i betydningen en stjerne - idet der hverken dengang eller senere fandtes slanger på øen.

Bibelen angiver, at "det forjættede land flyder med mælk og honning". Hvor mange prædikanter og religionslærere har ikke naivt taget dette bogstaveligt og har fremmalet impressive billeder af israeliterfolkets tørst og sult efter "mælk og honning" efter mange år i ørkenen?

Men hvorfor skulle det være specielt eftertragtelsesværdigt for dette folk, der havde mælk nok fra deres store gede- og fårehjorde samt adgang til honning fra de vilde bier i ørkenen (ødemarken), når Kanaans land i stedet var rig på bl.a. korn, vin, oliven og frugter? Så denne kendte sætning må i virkeligheden også have betydet noget andet.

I talrige sprog ses navnet "Mælkevejen". I mysteriekultisk udlægning skulle Moses og det udvalgte folk med dets nye religion efter mange års prøvelser komme ind i Kanaan, "landet, der flyder med mælk og honning" - dvs. Mælkevejen (der løber langs Verdensaksen, "kana", Verdenstræet) og passerer "honningstjernen" Melita (Medusa/Lilit).

Og Paulus skulle nu tilsvarende føre sin menighed ad rette vej med den af Jesus fornyede lære på Moselovens grundlag.

Artikel-DEN-HEMMELIGE-RELIGION-Ove-von-Spaeth
Download-fil: DEN HEMMELIGE RELIGION - Ove von Spaeth