Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN HEMMELIGE RELIGION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-DEN-HEMMELIGE-RELIGION-Ove-von-Spaeth

DEN HEMMELIGE RELIGION (100 af 170)


Hvad betød talen fra den brændende tornebusk? Hvad er Guldkalvens kult? Har stjernelæren præget Bibelen? Er der spor fra mysteriekult i Moses religion?

DEN HEMMELIGE RELIGION (100 af 170)

Plejaderne i de indviedes kosmologi

 

Tidligste kendte omtale af kongebarnsritualet, hvor et barn, sejlende alene på floden, tages op til kongepaladset, er forbundet med kong Sargon I, cirka 2300 f.Kr. Hans mor var en kongedatter i Azupiranu (akkadisk og babylonisk navn for 'befæstet by', 'borg') beliggende ved Eufratfloden. Byen var også meget kendt under navnet Sippara (jf. bind 1's app.)

I beretningen herom kaldte Sargon sig konge af Akkad (senere også af Babylon) og fortalte, at han som spæd fra den lille sivbåd på Eufratfloden blev modtaget af en vis Akki. Ordspillet på Akkad og Akki synes at have betydning for de indviede. Stadig 1.500 år efter Sargons tid angiver den romerske beretning om kongedatteren Ilia Rea Silvia's søn med guden Mars (den etruskiske Quirinius), at den pgl. søn Romulus senere blev Roms første konge. Romulus (og hans tvillingbror Remus) diede en ulvehund. Ved sit kongebarnsritual på floden Tiberen blev han modtaget af Acca-Larentia og hendes mand, den kongelige "hyrde" Faustulus.

Andre særlige forbindelser til stjernemytologien ses i flere sammenhænge i Bibelen - f.eks. navnet på Ahrons kone, Elisheba (som på græsk blev til navnet Elisabeth), der bl.a. genkendes i det nærtbeslægtede fønikiske sprog som Shabi(-il), dvs. 'Plejade-stjernerne (er som gud)'. Rabbinerskrifterne omtaler, at Jethro og Job oprindelig var faraos stjernekyndige i Egypten. Og at Jobs datter (efter samme princip f.eks. som "Ahrons hustru" eller Jethros datter/Moses hustru, Zipporah) hed Keren-kappuch. Det navn er hebraisk for stjernen Auriga/Capella.

Ved alt dette kunne Moses' baggrund også blive forstået i relation til et betydningsladet himmelmønster: Sirius ("søsteren" Miriam og Moses' spion Kaleb, 'hund'); Plejaderne (Moses' hustru Zipporah, og Moses' "bror"s hustru Elisheba); Floden (Zipporahs far Jethro, egyptisk for 'Nilen'); Fiskene (Moses' afløser Joshua ben Nun). Alle observeres i et mønster inden for samme himmelkvadrant (90° himmelsektor).

Plejaderne var et traditionelt kendt udgangspunkt i de udbredte babyloniske, arabiske og indiske såkaldte månehoroskoper. 'Dyrekredsen som horoskop' er på arabisk i familie med ordet burug eller burak, der også blev navnet på Mohammeds hvide himmelhest. Denne bragte ham på én nat fra Mekka til "den yderste moske" og hjem igen, før vandet fra en engels krukke var løbet ud: Som et (profetisk) forløb ved passagen af den hvide himmelhest Pegasus (i Fiskenes sektor) til Vandkrukken (traditionelt afbildes Vandbæreren/englen med vandkrukken).

Denne "baglæns" kurs (forårsjævndøgnspunktets naturlige regression) i stjernetegnene var et astro-mytologisk billede, hvor den hvide hest (den "hvide rytter" blev et begreb) viser frem til en ny tidsalder - og er kendt også i indisk tradition såvel som i "Johannes Åbenbaring".

Ved Nikæa-kirkemødets åbning 325 e.Kr. blev Vergils digt, "4. Ekloge" om bl.a. stjernemæssige cykler i ældre og nye tidsaldre, læst op.

 

_________________________________

RESUMÉ:

  • I mysteriekulterne ses dobbelttydninger af Moses' bibeltekster, hvori der udpegedes betegnelser fra stjerneverdenen og himmelforhold, som har indgået i et større, men nu delvis ukendt referencemønster.

_________________________________

 

Den-hemmelige-religion-22-Ove-von-Spaeth

Så sent som ca. 1700 brugtes Verdens-aksen - ligesom i oldtiden - som referance- og sigtelinje. Illstr. udført for den danske astronom og lyshastighedsopdager Ole Rømer.

Artikel-DEN-HEMMELIGE-RELIGION-Ove-von-Spaeth
Download-fil: DEN HEMMELIGE RELIGION - Ove von Spaeth